Sea Palace

AZIATISCH RESTAURANT

ECHT AZIATISCH SFEREN

Dankzij de karakteristiek Chinese architectuur is Sea Palace al jaren een vertrouwd beeld in het hart van Amsterdam. We staan bekend om de specifieke, Aziatische sfeer, maar vooral ook door de uitstekende gerechten: authentiek Kantonese specialiteiten, een uitgebreide sortering in dim sum, de Peking eend en gerechten uit andere streken, zoals Sichuan. Sea Palace heeft ook een naam opgebouwd met Chinese bruiloft banketten.

EEN TAFEL VOL KLEINE GERECHTJES

Dim sum betekent ‘het raken van je hart’. Bij Sea Palace vertaalt onze dim sum chef dat in kleine gerechtjes die je in vervoering brengen. De traditionele, Chinese eetgewoonte is om de geserveerde gerechten met zijn allen te delen. We noemen dat tegenwoordig ‘shared dining’. De gerechten worden gedeeld en genuttigd, zodra ze worden geserveerd. Dat kan bij ons in het restaurant of thuis aan tafel.

Met dim sum (in de basis pakketjes in gestoomde wontonvelletjes) kun je enorm variëren en dat is precies wat onze dim sum chef dagelijks doet. Bestel naar hartenlust!

DINEREN OP
CHINEES CULINAIR NIVEAU

China kent veel verschillende culturen; de Chinese keuken is dus zeer gevarieerd. Wat de culturen gemeen hebben, is dat veel belang wordt gehecht aan de presentatie en een goede balans in smaken. Bij Sea Palace zijn we gespecialiseerd in de Kantonese keuken en gerechten uit Sichuan (of Sichuan).

 

In de Kantonese keuken (uit de zuidelijke provincie Guangdong) draait het om de vleesgerechten, waarbij veel knoflook wordt gebruikt en een minimum aan oliën en specerijen.

De Sichuankeuken (provincie in midden-China) is bekend om de sterke smaken door het gebruik van knoflook, chilipepers en de szechuanpepers.

Geachte gast,

Op 7 februari zijn wij vanaf 15:30 gesloten in verband met een evenement. Bedankt voor uw begrip.